Citromos-olajbogyós spagetti

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Citromos-olajbogyós spagetti
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
15 dkg kimagozott, összevágott fekete olívabogyó
2 db citrom leve és héja
16 db összetépkedett bazsalikomlevél
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Keverjük ki egy nagy tálban az olajat a citrom felvágott héjával és a levével, a fekete olívabogyóval, a fokhagymával és a bazsalikomlevelekkel. Sóval, borssal ízesítsük.

2. Főzzük a tésztát al dente (roppanósra) enyhén sós, forrásban lévő vízben. Szűrjük le jól és keverjük össze a szósszal. Melegen tálaljuk.

Ez az étel magában foglalja a teljes olasz konyhát. Egyszerű, de a legjobb és legfrissebb hozzávalókat igényli. Az öntet csak akkor lesz az igazi, ha a legjobb minőségű, hidegen sajtolt extraszűz olívaolajat használjuk hozzá. Ezt a szószt felhasználhatjuk a teljes kiőrlésű spagettihez is.
Citromos-olajbogyós spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1492 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kép nélkül Tészták
(Art Nouveau Kiadó, 2008)

bővebben...
Citromos-olajbogyós spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kép nélkül Tészták
(Art Nouveau Kiadó, 2008)

bővebben...
facebook