Citromos-olajbogyós spagetti
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Keverjük ki egy nagy tálban az olajat a citrom felvágott héjával és a levével, a fekete olívabogyóval, a fokhagymával és a bazsalikomlevelekkel. Sóval, borssal ízesítsük.
2. Főzzük a tésztát al dente (roppanósra) enyhén sós, forrásban lévő vízben. Szűrjük le jól és keverjük össze a szósszal. Melegen tálaljuk.
Ez az étel magában foglalja a teljes olasz konyhát. Egyszerű, de a legjobb és legfrissebb hozzávalókat igényli. Az öntet csak akkor lesz az igazi, ha a legjobb minőségű, hidegen sajtolt extraszűz olívaolajat használjuk hozzá. Ezt a szószt felhasználhatjuk a teljes kiőrlésű spagettihez is.