Zöldséges curry kuszkusszal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldséges curry kuszkusszal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg konzerv csicseriborsó
1 kisebb szeletelt cukkini
4 szem hámozott, kockára vágott burgonya
2 db hámozott, összevágott padlizsán
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt piros húsú kaliforniai paprika
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt zöld húsú kaliforniai paprika
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt sárga húsú kaliforniai paprika
2 evőkanál finomra vágott koriander
½ teáskanál római kömény
1 evőkanál harissa
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 db finomra vágott piros chilipaprika
½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 fej finomra vágott fehér hagyma
1 fej finomra vágott lilahagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. Egy nagy serpenyőben vagy tahinban közepes hőfokon felmelegítjük az olajat, és 5 perc alatt puhára dinszteljük benne a hagymát és a fokhagymát.

2. Belekeverjük a kaliforniai paprikákat, a padlizsánt, a burgonyát, a cukkinit, a kukoricát, a leöblített és lecsepegtetett csicseriborsót, és 5 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.

3. Hozzáadjuk a chilipaprikát, a paradicsomot a levével együtt és a sűrített paradicsomot, a harissát, illetve a római köményt. Felöntjük a levessel, majd lefedjük.

4. A tűz hőfokát lejjebb vesszük, és nagyon alacsony hőfokon kb. 30 perc alatt a hozzávalókat puhára főzzük.

5. A ragut a frissen főtt kuszkusz tetejére kanalazzuk. Korianderrel díszítve azonnal tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Zöldséges curry kuszkusszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 612 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus vegetáriánus konyha
Klasszikus vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent megtalál ahhoz, hogy az összejövetel sikeres legyen. Több mint 170 ínycsiklandó étel receptje között válogathat, melyeket... bővebben...
Zöldséges curry kuszkusszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus vegetáriánus konyha
Klasszikus vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent megtalál ahhoz, hogy az összejövetel sikeres legyen. Több mint 170 ínycsiklandó étel receptje között válogathat, melyeket... bővebben...
tippek, fortélyok