Flinta saláta

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Flinta saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
1 db paradicsom
A vinaigrette mártáshoz:
1 dl tejszín
1 dl borecet
másfél dl napraforgóolaj

Elkészítés:

1. Mossuk meg és csepegtessük le a salátát. A tölgyleveleket tegyük félre a díszítéshez.

2. Főzzünk 8 perces kemény tojásokat, majd hűtsük le, hámozzuk meg és vágjuk négybe mindegyiket. A paprikát kockázzuk fel.

3. Készítsük el a vinaigrette-öntetet, utolsónak belekeverve a tejszínt, és ízesítsük szükség szerint.

4. A salátát rendezzük el egy mélytányérban, dobjuk rá a lecsöpögtetett tonhaldarabkákat, a kukoricát és a paprikát.

5. Öntsük le a vinaigrette-mártással, és díszítsük váltakozva tojás- és paradicsomcikekkel, valamint tölgylevéllel.

Flinta saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1520 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
Flinta saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
facebook