Florentinkalap

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Florentinkalap
Adag: 1 tortaforma (20 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
1 csipet
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál vaníliakivonat
4 db tojás
13 dkg liszt
A tetejére:
igény szerint málna
A töltelékhez:
15 dkg málna
2 evőkanál narancslikőr
1 és ¼ dl tejszín

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 20 cm átmérőjű, félgömb alakú tortaformát.

2. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban robotgéppel (a legmagasabb fokozaton) fehéredésig keverjük a tojást a cukorral és a vaníliakivonattal. Tovább keverjük, amíg a krém szalagokban válik el az edény falától (körülbelül 20 perc).

3. Hablapáttal belekeverjük a száraz hozzávalókat. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 40-45 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

4. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd a rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.

5. A töltelékhez a málnát villával összetörjük, tálban kikeverjük a cukorral és a narancslikőrrel. Másik tálban, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tejszínt. Hablapáttal óvatosan a pürébe vegyítjük.

6. A tortát vízszintesen négy részre vágjuk. Az alsó, legnagyobb lapot megkenjük a málnakrém egyharmadával. Ráhelyezzük a következő lapot. Még kétszer megismételjük a rétegzést. A torta tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel.

7. Műanyag fóliába becsomagoljuk és 180 percre hűtőszekrénybe helyezzük. Közben robotgéppel, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral. A habot sütőpapírral kibélelt sütőlemezre kanalazzuk és grillsütőbe toljuk. Mintegy 4-5 perc alatt rózsaszínűre sütjük. A habcsókokat a torta tetejére és oldalába nyomkodjuk, friss málnával díszítjük.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Florentinkalap
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 352 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Florentinkalap
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
twitter