Húsos rétes

Kreátópitá

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Húsos rétes
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ dl tej
10 dkg szezámmag
1 kis csokor petrezselyem
1 evőkanál sűrített paradicsom
3 evőkanál olívaolaj
2 db tojás
15 dkg feta sajt
½ dl fehérbor
10 dkg rizs
1 gerezd fokhagyma
kevés vaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt fahéj
ízlés szerint szegfűszeg
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A felmelegített olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a húsokat.

2. Hozzáadjuk az összes fűszert, majd ráöntjük a bort és a kevés vízzel feleresztett paradicsompürét.

3. Kb. 30 percig alacsony lángon főzzük.

4. Ezután beletesszük a rizst, a petrezselymet, a tojást és a sajtot.

5. Kivajazott tepsibe terítjük az egyik lap leveles tésztát, egyenletesen ráhalmozzuk a tölteléket, majd letakarjuk a másik lap leveles tésztával.

6. A tetejét megkenjük vajjal, megszurkáljuk és közepes lángon kb. 45 percig sütjük.

Leveles tészta

Leveles tészta
16 dkg hideg vaj
20 dkg liszt
1 csipet
6-8 evőkanál hideg víz

1. Kerek, ujjnyi vastag lapot formálunk 14 dkg hideg vajból és hideg vízbe tesszük.

2. Tálba szitáljuk a lisztet és a sót. A közepébe mélyedést nyomunk, belekeverünk 2 dkg vajat és annyi vizet, hogy sima tésztát kapjunk.

3. Áttesszük egy lisztezett deszkára és rugalmas tésztává gyúrjuk. Téglalappá nyújtjuk.

4. Közepére tesszük a szárazra törölt tömbvajat, a tésztát mind a négy oldalról ráhatjuk, kinyújtjuk és 15 percig pihentetjük.

5. Téglalappá nyújtjuk, de most az előző irányra merőlegesen dolgozunk. Megint félbehatjuk s az ellenkező irányba kinyújtjuk. A nyújtást és hajtogatást a tészta minőségétől függően 4-5-ször ismételjük, mindig 15 percig hideg helyen pihentetve.

6. Végül cipóvá formálva fóliába csomagoljuk és hűtőszekrénybe helyezzük.

Húsos rétes
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 905 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ízek városa - Athén
Ízek városa - Athén
(Holnap Kiadó, 2010)

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és... bővebben...
Húsos rétes
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ízek városa - Athén
Ízek városa - Athén
(Holnap Kiadó, 2010)

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és... bővebben...
tippek, fortélyok