Rizssaláta almával és dióval
Saláták | Sajtos rizssaláta receptek , Zöldséges rizssaláta receptek , Gyümölcsös rizssaláta receptek
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. Főzzük meg a rizst enyhén sós, forrásban lévő vízben (körülbelül 15 perc alatt).
2. Öblítsük át folyó, hideg víz alatt, majd csöpögtessük le, és szárítsuk meg egy konyharuhán.
3. Tegyük a rizst egy nagy salátástálba, és adjuk hozzá az endíviát, a gorgonzolát, a zellert, az almát, és locsoljuk meg az olajjal és a citrom levével.
4. Szórjuk rá a chilit, a mazsolát, a köményt és a diót. Keverjük jól össze.
Az endívia erős íze kiemeli a rizses alapot, és remekül megy az almához, a dióhoz és a gorgonzolához.