Szavojai fondü

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szavojai fondü
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg gruyere sajt
1 db szikkadt bagett
1 kis pohár cseresznyepálinka
1 kávéskanál kukoricaliszt
1 csipet cayenni bors
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. Dörzsöljük be a fondüsütő serpenyőjét a kettévágott fokhagymagerezddel. Vágjuk vékony szeletekre a sajtokat, és tegyük őket a serpenyőbe. Öntsük le a fehérborral, tegyük hozzá a szerecsendiót, borsozzuk meg, és olvasszuk lassú tűzön.

2. Amikor a keverék sima és csomómentes lesz, adjuk hozzá a cseresznyepálinkában elkevert kukoricalisztet, forraljuk fel, tegyük a serpenyőt az asztal közepére helyezett főzőlapra, és tartsuk közepes hőmérsékleten.

3. Vágjuk a bagettet kis darabokra, és helyezzük a mélytányérba. Minden vendég szúrjon egy kenyérkockát a fondüvillájára, és mártsa a keverékbe, amíg az teljesen be nem borítja (a villát forgassuk meg, mielőtt kivesszük, hogy a sajt ne folyjon le).

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Szavojai fondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1467 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főzőcske az ebédlőasztalon
Főzőcske az ebédlőasztalon
(Magyar Könyvklub, 2001)

Vajon nem az minden háziasszony álma, hogy foglalkozhasson a vendégeivel, de közben ne essen csorba a kínált étel minőségén sem? A közös főzőcskézés vendégszeretetet, szívélyes hangulatot teremt, egyúttal pedig az őszinte... bővebben...
Szavojai fondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főzőcske az ebédlőasztalon
Főzőcske az ebédlőasztalon
(Magyar Könyvklub, 2001)

Vajon nem az minden háziasszony álma, hogy foglalkozhasson a vendégeivel, de közben ne essen csorba a kínált étel minőségén sem? A közös főzőcskézés vendégszeretetet, szívélyes hangulatot teremt, egyúttal pedig az őszinte... bővebben...
most van szezonja