Borjúragu szőlővel

Spezzatino di vitello

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borjúragu szőlővel
Adag: 11 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
55 dkg fehér szőlő
220 dkg borjútarja
vagy
220 dkg borjúlapocka
2 ¾ evőkanál citromlé
2 ¾ evőkanál vaj
4 dl Vinsanto
11 evőkanál olívaolaj
5 és fél gerezd fokhagyma
2 ¾ fej vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
néhány ág friss zsálya

Elkészítés:

1. Hideg vízben leöblítjük a húst, szárazra törölgetjük, falatnyi darabkákra vágjuk, és eltávolítjuk a nagy zsírdarabokat. Egy kevés zsír maradhat rajta. Teljesen ki kell azonban szedni minden inat, ezek ugyanis rágósak (úgy néznek ki, mint egy gumiszalag).

2. Megtisztítjuk, majd finomra aprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Megmossuk a zsályát, lecsipkedjük és csíkokra vágjuk a leveleit.

3. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Belekeverjük a hús felét, és jól megpirítjuk. Közben többször megkeverjük. Szedőkanállal kiszedjük a húskockákat, majd a második adagot is az edénybe tesszük, és megpirítjuk.

4. Ha ez az adag is megpirult, az összes húskockát összekeverjük a vöröshagymával, a fokhagymával és a zsályával. Hozzáöntjük a vin santót, sózzuk, borsozzuk, és rátesszük a fedőt. Takarékra vesszük a tűzhelyet, és most 20 percig lógathatjuk a lábunkat.

5. Megmossuk a szőlőt, és lecsipkedjük a szemeket. Egy kis serpenyőben megmelegítjük a vajat, és beletesszük a szőlőt. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd a húshoz keverjük. További 10 percig pároljuk. Szükség esetén még egyszer megfűszerezzük, de semmi esetre se vigyük túlzásba.

Borjúragu szőlővel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1921 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Borjúragu szőlővel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj