Borjúragu szőlővel
Spezzatino di vitello



Elkészítés:
1. Hideg vízben leöblítjük a húst, szárazra törölgetjük, falatnyi darabkákra vágjuk, és eltávolítjuk a nagy zsírdarabokat. Egy kevés zsír maradhat rajta. Teljesen ki kell azonban szedni minden inat, ezek ugyanis rágósak (úgy néznek ki, mint egy gumiszalag).
2. Megtisztítjuk, majd finomra aprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Megmossuk a zsályát, lecsipkedjük és csíkokra vágjuk a leveleit.
3. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Belekeverjük a hús felét, és jól megpirítjuk. Közben többször megkeverjük. Szedőkanállal kiszedjük a húskockákat, majd a második adagot is az edénybe tesszük, és megpirítjuk.
4. Ha ez az adag is megpirult, az összes húskockát összekeverjük a vöröshagymával, a fokhagymával és a zsályával. Hozzáöntjük a vin santót, sózzuk, borsozzuk, és rátesszük a fedőt. Takarékra vesszük a tűzhelyet, és most 20 percig lógathatjuk a lábunkat.
5. Megmossuk a szőlőt, és lecsipkedjük a szemeket. Egy kis serpenyőben megmelegítjük a vajat, és beletesszük a szőlőt. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd a húshoz keverjük. További 10 percig pároljuk. Szükség esetén még egyszer megfűszerezzük, de semmi esetre se vigyük túlzásba.