Paradicsomos padlizsánkrém

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos padlizsánkrém
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb érett paradicsom
3 db padlizsán
1 nagyobb zöldpaprika
1 maréknyi fekete olajbogyó
1 csipet pirospaprika
1 evőkanál almaecet
másfél dl extraszűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, közben mossuk meg és villával szurkáljuk meg a padlizsánokat, hogy levet engedjenek.

2. Süssük őket sütőrácson körülbelül 60 percig, míg teljesen meg nem puhulnak, és a héjuk könnyen lehúzható nem lesz.

3. A hagymát vágjuk apróra, a fokhagymát zúzzuk össze, és mindkettőt keverjük az időközben krémesre nyomott padlizsánokhoz.

4. Adagoljuk még a krémhez a héjától és magjától megtisztított, apróra vágott paradicsomot, ízesítsük olajjal, ecettel, sóval és egy csipet pirospaprikával.

5. A krémet öntsük át egy salátástálba és szórjuk meg kimagozott olajbogyóval, karikákra vágott zöldpaprikával. Pirítóssal kínáljuk.

Paradicsomos padlizsánkrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1443 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Paradicsomos padlizsánkrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
ételfotó