Orsótészta gombával és parajjal



Elkészítés:
1. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (roppanósra) kifőzzük. Lecsöpögtetjük és előmelegített tálba tesszük.
2. Közben egy serpenyőben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát (1. kép).
3. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát (2. kép) és 2-3 percig kevergetve pirítjuk.
4. Hozzáadjuk a megtisztított, friss parajleveleket. Sóval, borssal ízesítjük, majd 4-5 percig pároljuk.
5. Felöntjük a borral (3. kép), belekeverjük a fenyőmagot, megfűszerezzük és 1 percig főzzük.
6. Ráhalmozzuk a tésztára és parmezánforgáccsal díszítve, azonnal tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |