Orsótészta gombával és parajjal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Orsótészta gombával és parajjal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg friss paraj
20 dkg csiperkegomba
25 dkg orsótészta
2 evőkanál olívaolaj
4 dkg fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
ízlés szerint forgácsolt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (roppanósra) kifőzzük. Lecsöpögtetjük és előmelegített tálba tesszük.

2. Közben egy serpenyőben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát (1. kép).

3. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát (2. kép) és 2-3 percig kevergetve pirítjuk.

4. Hozzáadjuk a megtisztított, friss parajleveleket. Sóval, borssal ízesítjük, majd 4-5 percig pároljuk.

5. Felöntjük a borral (3. kép), belekeverjük a fenyőmagot, megfűszerezzük és 1 percig főzzük.

6. Ráhalmozzuk a tésztára és parmezánforgáccsal díszítve, azonnal tálaljuk.

Orsótészta gombával és parajjal Orsótészta gombával és parajjal Orsótészta gombával és parajjal
Orsótészta gombával és parajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 696 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Orsótészta gombával és parajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
pinterest