Fokhagymás koszorú

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fokhagymás koszorú
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 teáskanál tengeri só
másfél dl langyos víz
1 teáskanál méz
1 evőkanál apróra vágott, friss zsályalevél
1 zacskó szárított élesztő
A kikenéshez:
igény szerint margarin

Elkészítés:

1. Egy sütőlemezt vékonyan kikenünk margarinnal. A lisztet nagy tálba szitáljuk, és a kiszitált korpát is közékeverjük.

2. A szárított élesztőt, a zsályát és a só felét belekeverjük. 1 teáskanál fokhagymát félreteszünk a szóráshoz, a többit belekeverjük. Hozzáadjuk a mézet és a vizet, és az egészet rugalmas tésztává dolgozzuk.

3. A tésztát belisztezett deszkán kézzel vagy elektromos mixer dagasztóvillájával kb. 5 percig dagasztjuk (1. kép).

4. A tésztát margarinnal kikent tálban, meleg helyen, befedve kelni hagyjuk, amíg a kétszeresére nem nő.

5. A tésztát néhány percig újra átdagasztjuk, majd egy gyűrűt formálunk belőle, és az előkészített sütőlemezre fektetjük (2. kép).

6. A kész gyűrűt befedjük, és további 30 percig hagyjuk kelni, amíg a tészta jó rugalmas nem lesz. Akkor a megmaradt sóval és a fokhagymával megszórjuk (3. kép).

7. A koszorút 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Tálalás előtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Fokhagymás koszorú Fokhagymás koszorú Fokhagymás koszorú
Fokhagymás koszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 684 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Fokhagymás koszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
pinterest