Ünnepi piramistorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ünnepi piramistorta
Adag: 1 egész (8-10 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dkg kakaópor
1 és ¼ dl csokoládélikőr
3 és fél dl tejszín
A díszítéshez:
igény szerint eper

Elkészítés:

1. Egy nagy tálba tesszük a darabokra tört csokoládét. Egy közepes nagyságú lábosban, közepes hőfokon felmelegítjük a tejszínt és a likőrt, majd amikor apró buborékok képződnek a szélén, azaz már forró, a csokoládéra öntjük. Robotgéppel simára keverjük, lefedjük, és hűtőszekrénybe tesszük, ahol állás közben megsűrűsödik.

2. Előmelegítjük a sütőt (4-es fokozat, 180 fok). Két 33x23 centiméteres sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.

3. A használati utasításnak megfelelően elkészítjük a tésztaporból a masszát, majd a felét az egyik sütőlemezen egyenletesen elsimítjuk. A kakó háromnegyed részét a massza másik felébe keverjük, majd a kakaós tésztát a másik sütőlemezre terítjük.

4. A lapokat tűpróbáig sütjük (kb. 10 perc), majd 10 percig fémrácsra téve hagyjuk hűlni. Ekkor, miután meglazítottuk a szélét és az alját, a tésztát fémrácsra borítjuk. Lehúzzuk róla a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.

5. Recés késsel, kartonpapírból készült minta mentén mindkét lapot hosszában félbevágjuk, így 4 egyforma csíkot kapunk.

6. Robotgéppel addig keverjük a behűtött csokoládékrémet, amíg jól kenhető lesz, de azért sűrű marad.

7. Az egyik világos tésztacsíkot egy nagy sütőlemezre tesszük, és megkenjük 5 evőkanálnyi csokoládékrémmel. Erre egy kakaós tortacsík kerül, melyet ugyanígy megkenünk. A műveleteket megismételjük, felülre kakaós tortalap kerül. A megmaradt krémet félretesszük.

8. A tortát letakarjuk, és kb. 60 percre mélyhűtőbe tesszük, hogy a csokoládékrém teljesen megdermedjen.

9. A kifagyasztott tortát munkalap szélére tesszük, és egy hosszú, recés kést átlósan a hátsó felső saroktól az első alsó sarkáig hozzáillesztve félbevágjuk. A két hasáb egyikét vágott felével kifelé fóliával borított kartonlapra helyezzük. A torta vágatlan felét széles, lapos késsel megkenjük 5 evőkanál csokoládékrémmel.

10. A másik tortafelet, ugyancsak vágott felével kifelé, az első mellé illesztjük, majd a két felet összenyomjuk, hogy egyetlen nagy hasábot kapjunk. A hasáb oldalait megkenjük a maradék csokoládékrémmel. Megszórjuk a kakaóporral.

11. Tálra tesszük, és tálalásig hűtőszekrényben tároljuk. Felszolgáláskor tehetünk mellé néhány friss eperszemet vagy más piros gyümölcsöt.

Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Ünnepi piramistorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1519 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Ünnepi piramistorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
google+