Sárgaborsó-krémleves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sárgaborsó-krémleves
Eszközök: fazék, kés, keverőtál, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg sárgaborsó
4 db friss mentalevél
10 dkg rizspehely
1 fej hagyma
igény szerint extraszűz olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sárgaborsót 12 órával a főzés előtt áztassuk vízbe, hogy megpuhuljon.

2. Az áztatási idő elteltével szűrjük le, és a finomra vágott hagymával tegyük fel főni friss vízben, közepes tűzön, lefedve 45-50 percig; időnként megkeverve.

3. Mikor már pürészerű, hozzáadhatjuk a rizspelyhet, és főzzük tovább még 5 percig.

4. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá az olajat és a mentát, majd tálaljuk.

Sárgaborsó-krémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2577 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Sárgaborsó-krémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
recepttár