Diós rokfortsaláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Diós rokfortsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg dióbél
1 csokor metélőhagyma
2 db paradicsom
1 db endívia
A vinaigrette-hez:
10 cl tejszín
1 evőkanál majonéz
10 cl dióolaj

Elkészítés:

1. A salátát mossuk meg és csepegtessük le. A diót daráljuk le, a rokfortot morzsoljuk el.

2. Készítsük el a vinaigrette-öntetet.

3. Az endívialeveleket mossuk meg. A paradicsomokat vágjuk cikkekre, a metélőhagymát finomra.

4. Tegyük egy tányérra a salátát, szórjuk meg a rokforttal és a dióval, majd öntsük le a vinaigrette-szósszal.

5. Díszítsük endívialevelekkel, néhány dióbéllel, paradicsomcikkekkel és finomra vágott metélőhagymával.

Diós rokfortsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1378 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
Diós rokfortsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
könyvek