Tabuleh

Tabbouleh, Tabuli

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tabuleh
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg bulgur
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ kiskanál őrölt kömény
1 db citrom leve
6 kisebb érett paradicsom
ízlés szerint mentalevél
ízlés szerint petrezselyemzöld
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Első lépésként mossuk meg a finomra tört bulgurt, tegyük egy lábosba és öntsünk rá 5 dl forrásban lévő sós vizet. Hagyjuk így mintegy 30 percig állni, hogy a bulgur megduzzadjon, majd fedjük le.

2. Közben tisztítsuk meg és daraboljuk kis kockákra a paradicsomot, a hagymát vágjuk vékony szeletekre.

3. Miután a bulgur megduzzadt, tegyük át egy cserépfazékba, és keverjük hozzá a paradicsomot, az apróra vágott zöldpetrezselymet és mentát, a citromlevet és a köményt.

4. Végül locsoljuk meg az egészet olajjal, alaposan keverjük össze, majd étkezés előtt legalább 60 percig tartsuk hűvös helyen.

A tabuleh az egész Közel-Keleten ismert étel, leginkább Libanonban népszerű. Az itt olvasható elkészítési mód a legegyszerűbbek egyike. Elsősorban a melegebb időszakok étele, és az étkezési időt megelőzően már jó előre elkészítik, hiszen alapanyagai nem romlandóak, ezért nem árt neki, ha hosszabb ideig állni hagyják.
Tabuleh
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2164 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Tabuleh
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
most van szezonja