Mandulás-citromos madeleine

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulás-citromos madeleine
Adag: 2 sütőforma (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ teáskanál reszelt citromhéj
1 evőkanál citromlé
3 dkg durvára vágott mandula
1 csipet
½ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál vaníliakivonat
12 dkg olvasztott vaj
2 db tojás
6 dkg liszt

Elkészítés:

1. A sütőt 190 fokosra előmelegítjük. Kivajazunk két madeleine-formát (12 darabosat).

2. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót tálba szitáljuk.

3. A tojást tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, majd robotgéppel, a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd habosra keverjük.

4. Belevegyítjük a száraz hozzávalókat és az olvasztott vajat, majd a durvára vágott mandulát.

5. A tésztát egyenletesen szétosztjuk a formákban úgy, hogy csak a háromnegyedéig érjen, s aranysárgára sütjük. 15 percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra téve teljesen kihűtjük. Néhány napig eltartható.

Mandulás-citromos madeleine
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1994 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Aprósütemények , ,
Aprósütemények
(Kossuth Kiadó, 2005)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás... bővebben...
Mandulás-citromos madeleine
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Aprósütemények , ,
Aprósütemények
(Kossuth Kiadó, 2005)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás... bővebben...
könyvek