Kagylókrémleves

Crema di Vongole

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kagylókrémleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 és fél dl húsleves
1 csomó citromfű
2 db tojás
1 csomó leveszöldség
1 csomó újhagyma
1 db citrom
2 és fél dl tejszín
3 dkg liszt
2 és fél dl fehérbor
7 dkg vaj
1 csipet sáfrány
néhány csepp Worcestershire szósz
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Forrósítsuk fel egy edényben 3 dkg vajat vagy a margarint, és a lisztet keverjük hozzá egy habverővel.

2. Öntsük fel a fehérborral, utána a levessel, majd főzzük 5 percig lassú tűzön (1. kép).

3. A maradék vajat vagy a margarint forrósítsuk fel egy serpenyőben, és dinszteljük benne üvegesre az apróra vágott újhagymát, valamint a leveszöldséget.

4. A kagylóval együtt adjuk a leveshez, és forraljuk fel (2. kép).

5. Ízesítsük sóval, borssal, a citrom levével, Worcester-szósszal és sáfránnyal.

6. A megtisztított, finomra aprított citromfüvet keverjük hozzá, vegyük le a tűzről, és a tejszínnel meg a tojássárgájával legírozva azonnal tálaljuk.

Kagylókrémleves Kagylókrémleves
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Kagylókrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2707 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Kagylókrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
ételfotó