Forró avokádó bazsalikomos öntettel

| Grillezett avokádó receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Forró avokádó bazsalikomos öntettel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 evőkanál balzsamecet
3 db érett avokádó
2 dl olívaolaj

Elkészítés:

1. A bazsalikomolaj készítéséhez tegyük a szár nélküli bazsalikomleveleket egy tálkába és öntsünk rájuk forró vizet. Hagyjuk benne fél percig. Csepegtessük le, öblítsük le hideg vízzel, majd csepegtessük le megint. Rázzuk le róla a vizet, a maradékot konyhai papírtörlővel itassuk le. Tegyük robotgépbe, és az olajjal pürésítsük. Öntsük mély tálkába, fedjük le és egy éjszakára tegyük a hűtőbe.

2. Egy szűrőt béleljünk ki muszlinnal és állítsuk egy mély tál fölé, majd öntsük bele a bazsalikomos pürét. Tegyük félre 60 percig, vagy ameddig az olaj átszivárog az alsó tálba. A szűrőn maradt részeket dobjuk ki, az olajat öntsük üvegbe és hűtsük le.

3. Készítsük elő a barbecue-t. Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magjukat. Kenjük meg őket egy kevés olajjal. A balzsamecetet melegítsük fel egy kis lábasban a gázon vagy a barbecue-n. Miután felforrt, forraljuk 1 percen keresztül, vagy amíg elkezd sziruposodni.

4. Amint a lángok kialudtak, helyezzünk grillrácsot a faszénre. Amíg a szén forró, vagy vékony hamuréteg van rajta, forrósítsuk a rácsot olyan hőfokra, hogy a ráfröcskölt víz azonnal elpárologjon.

5. Amikor már nem ilyen forró a rács, helyezzük rá az avokádókat a vágott felükkel lefelé és süssük őket 30-60 másodpercig, amíg a rács nyoma rájuk sül. Forrón tálaljuk a balzsamecettel és a balzsamolajjal lecsepegtetve.

Ha jó előre elkészítjük otthon vagy megvásároljuk a bazsalikomolajat, ez a recept elképesztően egyszerű és egy szempillantás alatt elkészíthető. Nagyon látványos előétel.
Forró avokádó bazsalikomos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 510 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Forró avokádó bazsalikomos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
szótár