Mini hamburgerzsemle



Elkészítés:
1. Szitáljuk a lisztet és a sót egy tálba. Egy másik tálban habverővel keverjük össze a tejet, a tojást és a vajat. Tegyük az összes hozzávalót a kenyérsütő gépbe.
2. A gyártó utasításait követve dolgoztassuk ki a tésztát a géppel.
3. Rakjuk a tésztát enyhén lisztezett munkalapra, és kíméletesen nyújtsuk ki körülbelül 6 mm vastagra, 5 cm átmérőjű tésztavágóval szaggassuk ki belőle a zsemléket.
4. Vékonyan kikent tepsin vagy sütőlapon úgy rendezzük el a zsemléket, hogy körülbelül 5 cm legyen köztük a távolság. Takarjuk le őket tiszta konyharuhával, és tegyük félre kelni nagyjából 30 percre, amíg méretük megduplázódik.
5. Melegítsük elő a villanysütőt 180 fokra vagy a gázsütőt 4-es fokozaton. Süssük a zsemléket 15-20 percig, amíg szépen megnőnek és a tetejük aranybarnára pirul. Kenjük meg őket egy kevés olvasztott vajjal, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.