Párolt gomba

Funghi trofolati

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Párolt gomba
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
50 dkg csiperkegomba
vagy
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 csipet reszelt szerecsendió
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Konyhai papírtörlővel tisztára dörzsöljük a gombát. Ha nagyon piszkosak, könnyebb őket megtisztítani, ha a papírtörlőt enyhén benedvesítjük. Levágjuk a tönkök végét, és a gombafejeket vékony szeletekre vágjuk. Megtisztítjuk és nagyon apróra daraboljuk a fokhagymát.

2. A tűzhelyre teszünk egy nagy serpenyőt - a legideálisabb öntöttvas lenne -, és felforrósítjuk. Beleöntjük az olajat, hozzárakjuk a gombát, és állandó keverés mellett, magas fokozaton jól megpirítjuk.

3. Hozzákeverjük a fokhagymát, rátesszük a fedőt, a lángot takarékra állítjuk, és az egészet további 10 percig pároljuk.

4. Közben megmossuk a petrezselyemzöldet, szárazra rázzuk, lecsipkedjük a leveleit, és finomra aprítjuk. A gombához keverjük, majd sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Forrón tálaljuk.

A csiperkegomba 24-36 óráig tartható el a hűtőben. Papírzacskóban tároljuk, mert a nejlon tasakba „beleizzad”. A friss csiperkét nem kell meghámozni, elég, ha megmossuk.
Párolt gomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 798 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Párolt gomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
hírlevél