Párolt gomba
Funghi trofolati



Elkészítés:
1. Konyhai papírtörlővel tisztára dörzsöljük a gombát. Ha nagyon piszkosak, könnyebb őket megtisztítani, ha a papírtörlőt enyhén benedvesítjük. Levágjuk a tönkök végét, és a gombafejeket vékony szeletekre vágjuk. Megtisztítjuk és nagyon apróra daraboljuk a fokhagymát.
2. A tűzhelyre teszünk egy nagy serpenyőt - a legideálisabb öntöttvas lenne -, és felforrósítjuk. Beleöntjük az olajat, hozzárakjuk a gombát, és állandó keverés mellett, magas fokozaton jól megpirítjuk.
3. Hozzákeverjük a fokhagymát, rátesszük a fedőt, a lángot takarékra állítjuk, és az egészet további 10 percig pároljuk.
4. Közben megmossuk a petrezselyemzöldet, szárazra rázzuk, lecsipkedjük a leveleit, és finomra aprítjuk. A gombához keverjük, majd sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Forrón tálaljuk.