Mediterrán penne
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Lecsöpögtetjük és előmelegített tálba tesszük.
2. Közben megforrósított olajon és vajon 5 percig pároljuk a csíkokra vágott zöldpaprikát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és további fél percig kevergetve pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomot, a felaprított olajbogyót és a morzsolt oregánót. Sóval, borssal ízesítjük, felöntjük a borral és összeforraljuk.
4. Belekeverjük a rukkolát és összemelegítjük, ráhalmozzuk a tésztára és azonnal tálaljuk.
Ne száraz tálban, hanem serpenyőben, kevés vajon tartsuk melegen a tésztát, különben összeragad.