Töltött hagyma

Cipolle ripiene

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött hagyma
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg fehér hagyma
20 dkg reszelt parmezán sajt
4 db tojás
3 dkg mazsola
1 dl tej
20 dkg zsemlemorzsa
10 dkg vaj
1 csokor zöldfűszer
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymákat - lehetőleg lapos, fehér hagymákat használjunk - forró vízben főzzük puhára (ha a hústűt könnyen bele tudjuk szúrni, akkor készen van). Vágjuk le a hagyma felső harmadát, és szedjük ki a belsejét.

2. Aprítsuk finomra a zöldfűszereket (használhatunk petrezselymet, zellerlevelet vagy bármilyen más zöldfűszert), és keverjük össze a főtt hagyma puha belsejével. Vajon futtassuk meg, és sózzuk ízlés szerint. Közben a zsemlemorzsát áztassuk a tejbe, a mazsolát pedig meleg vízbe.

3. Egy tálban keverjük össze a zöldfűszeres hagymát a zsemlemorzsával és a mazsolával, 2 tojással és kevés reszelt parmezánnal.

4. Töltsük meg a főtt hagymákat ezzel a keverékkel, és tegyük őket kivajazott sütőtálba.

5. A megmaradt két tojást verjük fel villával és keverjük össze 15 dkg reszelt parmezánnal, adjunk hozzá egy pici tejet.Öntsük ezt a keveréket a töltött hagymákra.

6. Tegyünk minden hagyma tetejére egy darabka vajat, és előmelegített, 180 fokos sütőben süssük őket addig, míg a tetejük megpirul.

Töltött hagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 764 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Töltött hagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
recepttár