Töltött hagyma
Cipolle ripiene



Elkészítés:
1. A hagymákat - lehetőleg lapos, fehér hagymákat használjunk - forró vízben főzzük puhára (ha a hústűt könnyen bele tudjuk szúrni, akkor készen van). Vágjuk le a hagyma felső harmadát, és szedjük ki a belsejét.
2. Aprítsuk finomra a zöldfűszereket (használhatunk petrezselymet, zellerlevelet vagy bármilyen más zöldfűszert), és keverjük össze a főtt hagyma puha belsejével. Vajon futtassuk meg, és sózzuk ízlés szerint. Közben a zsemlemorzsát áztassuk a tejbe, a mazsolát pedig meleg vízbe.
3. Egy tálban keverjük össze a zöldfűszeres hagymát a zsemlemorzsával és a mazsolával, 2 tojással és kevés reszelt parmezánnal.
4. Töltsük meg a főtt hagymákat ezzel a keverékkel, és tegyük őket kivajazott sütőtálba.
5. A megmaradt két tojást verjük fel villával és keverjük össze 15 dkg reszelt parmezánnal, adjunk hozzá egy pici tejet.Öntsük ezt a keveréket a töltött hagymákra.
6. Tegyünk minden hagyma tetejére egy darabka vajat, és előmelegített, 180 fokos sütőben süssük őket addig, míg a tetejük megpirul.