Gyümölcskocsonya

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gyümölcskocsonya
Adag: 1 adag (8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg eper
12 és fél dkg málna
12 és fél dkg meggy
50 dkg ribizli
1 rúd fahéj
3 evőkanál kristálycukor
2 és ¼ dl gyümölcslé

Elkészítés:

1. Megmossuk a ribizlit, a szemeket leszedjük a szárakról. A meggyet is megmossuk, kimagozzuk. A málnát inkább ne mossuk meg, hanem csak válogassuk ki a már nem friss és nem szép szemeket. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, a nagyobb epreket elfelezzük vagy negyedeljük.

2. Két dl gyümölcslét (ribizli- vagy meggylét) egy nagy lábosban összekeverünk 2 evőkanál cukorral, beletesszük a fahéjat, és felforraljuk. Aztán hozzáadjuk a ribizlit és a meggyet, 2-3 percig együtt forraljuk.

3. A maradék gyümölcslével simára keverjük a keményítőt, a nagy lábosba öntjük, és folyamatosan kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik.

4. Csak most adjuk hozzá az epret és a málnát, az egészet még egyszer ízesítjük a maradék cukorral. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni, kiszedjük belőle a fahéjat. A hűtőszekrényben jól behűtjük. Illik hozzá a vaníliaöntet vagy a vaníliafagylalt.

Gyümölcskocsonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 276 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Gyümölcskocsonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
google+