Fügebarbecue Marsala borral

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fügebarbecue Marsala borral
Eljárások: grillezés, irdalás, sütés
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 evőkanál marsala bor
12 nagyobb érett füge
1 rúd tört fahéj
6 evőkanál méz
A kenéshez:
igény szerint olvasztott vaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint créme fraiche

Elkészítés:

1. A fügét bevagdossuk három-négy metszéssel. Két sütőlemezt fóliával kibélelünk, hogy a fügék hatosával egyetlen rétegben elférjenek benne. A fügéket talpra állítjuk, és hogy szép fényesek legyenek, egy konyhai ecset segítségével megkenjük az olvasztott vajjal, ezt követően egyenként fóliába csomagoljuk őket, a tetejükön kis rést hagyva.

2. A fügéket a sütőlemezre helyezzük, a résen át fahéjdarabokkal megszórjuk, hozzáadjuk a mézet és a Marsala bort. Végül a fügéket borító fóliát óvatosan összetekerjük, de ne zárjuk le hermetikusan, mert "felrobbanhatnak" a gyümölcsök.

3. A fóliás fügéket adagonként a grillre tesszük, azután faszénparázson, közepes tűz fölött körülbelül 10-15 perc alatt megsütjük. A sütés ideje természetesen attól is függ, hogy a fügék mennyire kemények, illetve milyen gyorsan puhulnak.

4. Tálalás előtt óvatosan kinyitjuk a fóliát, a fügéket még 2-3 percig a barbecue-sütőn hagyjuk, amíg a gyümölcsből kifolyt lé sziruposabb lesz.

5. A megsült fügét jó adag creme fraiche-sel és kanálnyi sziruppal tálaljuk.

Fügebarbecue Marsala borral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 972 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Fügebarbecue Marsala borral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
twitter