Krumplis-babos vékonymetélt pestóval

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Krumplis-babos vékonymetélt pestóval
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db kockára vágott újburgonya
30 dkg összevágott zöldbab
2 és ¼ dkg reszelt parmezán sajt
1 adag pesto szósz
ízlés szerint frissen őrölt bors
A díszítéshez:
igény szerint bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. Főzzük a zöldbabot enyhén sós, forrásban lévő vízben 4-6 perc alatt roppanósra, majd szűrjük le.

2. Főzzük a vékonymetéltet enyhén sós, forrásban lévő vízben 5 percig.

3. Adjuk hozzá a krumplit és főzzük, míg a tészta al dente (roppanós), a krumpli pedig puha lesz (körülbelül még 5 perc).

4. Szűrjük le jól, de őrizzünk meg 3 evőkanálnyi főzővizet. A tésztát tegyük egy nagy tálba a zöldbabbal együtt.

5. Adjuk a meghagyott főzővizet a pestóhoz, majd kanalazzuk a tésztára. Borssal ízesítsük és szórjuk meg parmezánnal. Bazsalikomlevéllel díszítve, melegen tálaljuk.

Ha kicsi krumplink van, megfőzhetjük egészben őket. Nem kell megpucolni, elég, ha csak megsúroljuk a héjukat. Használhatunk kis rózsakrumplikat is, csak a színük kedvéért.

Pesto

Pesto
3 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fenyőmag
4 evőkanál friss bazsalikomlevél
3 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. A bazsalikomot, a fenyőmagot és a fokhagymát mozsárban összetörjük, majd a pépet áttesszük egy tálba, és fakanállal fokozatosan hozzákeverjük a parmezánt illetve az olívaolajat.

2. Az így kapott sűrű, krémes állagú mártást lefedjük frissen tartó fóliával, és a felhasználásig hűtőbe tesszük.

Krumplis-babos vékonymetélt pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1232 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Krumplis-babos vékonymetélt pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
cikkek