Krumplis-babos vékonymetélt pestóval



Elkészítés:
1. Főzzük a zöldbabot enyhén sós, forrásban lévő vízben 4-6 perc alatt roppanósra, majd szűrjük le.
2. Főzzük a vékonymetéltet enyhén sós, forrásban lévő vízben 5 percig.
3. Adjuk hozzá a krumplit és főzzük, míg a tészta al dente (roppanós), a krumpli pedig puha lesz (körülbelül még 5 perc).
4. Szűrjük le jól, de őrizzünk meg 3 evőkanálnyi főzővizet. A tésztát tegyük egy nagy tálba a zöldbabbal együtt.
5. Adjuk a meghagyott főzővizet a pestóhoz, majd kanalazzuk a tésztára. Borssal ízesítsük és szórjuk meg parmezánnal. Bazsalikomlevéllel díszítve, melegen tálaljuk.
Pesto

1. A bazsalikomot, a fenyőmagot és a fokhagymát mozsárban összetörjük, majd a pépet áttesszük egy tálba, és fakanállal fokozatosan hozzákeverjük a parmezánt illetve az olívaolajat.
2. Az így kapott sűrű, krémes állagú mártást lefedjük frissen tartó fóliával, és a felhasználásig hűtőbe tesszük.