Epres-habos torta

Adag: 1 egész (18 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dl tejszín
70 dkg eper
4 evőkanál eperlekvár
17 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
3 db tojás
17 dkg margarin

Elkészítés:

1. Kikenünk és sütőpapírral kibélelünk két 18 cm átmérőjű kerek tortaformát.

2. Előmelegítjük a sütőt (4-es fokozat, 180 fok). Elkeverjük a lisztben a sütőport. Villával felverjük a tojásokat.

3. Egy nagy tálba tesszük a margarint, a cukrot, a felvert tojást és a sütőporos lisztet. Robotgéppel alaposan összekeverjük.

4. A keveréket az előkészített tortaformákba kanalazzuk, és egyenletesen elsimítjuk.

5. Addig sütjük, amíg a közepébe szúrt hústű kihúzásakor tisztán marad (kb. 25 perc).

6. A tortát a formában, fémrácson 10 percig hűlni hagyjuk.

7. Meglazítjuk a szélét, majd a tortát a fémrácsra borítjuk, és megvárjuk, míg teljesen kihűl.

8. Az eperszemek felét lecsumázzuk és félbevágjuk.

9. Recés késsel mindkét tortát kettévágjuk, így négy vékony lapot kapunk.

10. Egy nagy tálban kemény habbá verjük a tejszínt.

11. Az egyik tortalapot tálra tesszük, és megkenjük tejszínhabbal, ezen pedig elrendezzük a felezett eprek felét.

12. Ennek tetejére tesszük a második tortalapot, határozott mozdulattal, de finoman lenyomjuk, majd megkenjük eperlekvárral.

13. Az eperlekvárra tesszük a harmadik tortalapot, melyet ismét tejszínhabbal és félbevágott eprekkel borítunk. Ezekre kerül az utolsó tortalap.

14. A torta tetejét és oldalát bekenjük a megmaradt tejszínhab egyharmadával; a többit nyomózsákba töltjük, és nagy csillagcsövön át hullámvonallal díszítjük a torta tetejét és oldalát.

15. A torta közepére 3 egész epret teszünk, a többi eperszemet félbevágjuk és a torta oldalának dekorálására használjuk. Tálalásig a tortát hűtőszekrényben tároljuk.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Epres-habos torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1037 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Epres-habos torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
recepttár