Articsóka Cavour-módra
Carciofi alla Cavour



Elkészítés:
1. Tisztítsuk meg az articsókákat (kicsik és puhák a legjobbak ehhez az ételhez), majd sós-citromos vízben főzzük meg 7-8 perc alatt.
2. Csepegtessük le, locsoljuk meg olvasztott vajjal, és forgassuk a reszelt parmezánba.
3. Rendezzük el az articsókákat egy sütőtálban, és tegyük néhány percre 200 fokra előmelegített sütőbe.
4. Finomra aprítsuk fel a főtt tojásokat, és keverjük össze 1 evőkanálnyi felaprított petrezselyemmel és a két lecsepegtetett szardellafilével (ha szükséges, szálkázzuk ki).
5. Egy kicsi edényben melegítsünk habzásig 5 deka vajat, öntsük a tojásos-szardellás keverékhez, és alaposan dolgozzuk össze. Kanalazzuk a forró articsókákra, és tálaljuk azonnal.