Csőben sült gyümölcssaláta

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csőben sült gyümölcssaláta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ teáskanál citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor
2 db tojás
4 evőkanál citromlé
2 evőkanál narancslikőr
vagy
2 evőkanál mandulalikőr

Elkészítés:

1. A gyümölcsöket (bármi lehet a maradék gyümölcsös kosárból vagy minden, ami ránk mosolyog a gyümölcsös pultról - lehetőleg tarkán, vegyesen, de citrusfélék nélkül) fajtájuk szerint meghámozzuk vagy megmossuk, kis darabokra vágjuk és meglocsoljuk citromlével. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

2. Szétválasztjuk a tojássárgáját és a fehérjét. A tojássárgákat simára keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a likőrrel. A fehérjét kézi mixerrel habbá verjük, és hozzákeverjük.

3. A gyümölcsöket tűzálló formába tesszük, ráöntjük a tojáshabot, és a sütőben (középen) 10 perc alatt átsütjük. Jól illik hozzá a babapiskóta.

Csőben sült gyümölcssaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 938 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Csőben sült gyümölcssaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
szólj hozzá, értékelj