Rizottó paradicsommal és bazsalikommal



Elkészítés:
1. Egy serpenyőben közepes tűzön 2 evőkanál vajat megolvasztunk, és a hagymát 3-4 percig dinszteljük benne. Beletesszük a paradicsomot is, összekeverjük, és kb. 20 percig főzzük, amíg a paradicsom összeesik.
2. Egy másik serpenyőben közepes tűzön 2 evőkanál vajat felmelegítünk. Hozzáadjuk a rizst, és 2 percig pirítjuk. Borral felöntjük, majd az alkoholt elpárologtatjuk.
3. Hozzáadjuk a paradicsomot, bazsalikomot, és a forró levest 1,25 decinként ráöntjük. Kevergetve addig főzzük, amíg a rizs a levest magába szívja. a rizs kb. 15-18 perc alatt teljesen megpuhul.
4. Belekeverjük a maradék vajat és a parmezánt. Sózzuk, borsozzuk, majd a tűzről félrehúzzuk, és 1 percig pihentetjük.
5. Tálra tesszük, és néhány bazslikomlevéllel díszítve azonnal tálaljuk.