Tiramisu túrótorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tiramisu túrótorta
Adag: 1 tortaforma (24 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 adag erős presszókávé
20 dkg krémtúró
24 db babapiskóta
½ zacskó vaníliás cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
5 dkg reszelt étcsokoládé
2 dl tejszín
2 db tojás
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.

2. Robotgéppel, közepes fokozaton simára keverjük a krémsajtot a natúr krémtúróval, a cukorral és a vaníliakivonattal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat.

3. Babapiskótával szorosan kibéleljük a tortaformát, s ha szükséges, kis letört darabokkal kitöltünk minden lyukat. A maradék babapiskótát keresztben kettévágjuk és a forma pereméhez állítjuk, a lapos oldalával kifelé.

4. A piskótákat meglocsoljuk a kávé és kávélikőr keverékével. Beleöntjük a krémsajtos tölteléket és 35-40 percig sütjük.

5. A süteményt a formában hagyjuk kihűlni. Hat órára hűtőszekrénybe tesszük.

6. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliás cukorral. A torta tetejére halmozzuk és reszelt csokoládéval meghintjük.

Tiramisu túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1452 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Tiramisu túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
tippek, fortélyok