Póréfelfújt

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Póréfelfújt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db tojás
35 dkg póréhagyma
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál apróra vágott zöldfűszer
1 és ¼ dl zöldségerőleves
1 dl joghurt
5 dkg dióbél
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított póréhagymát éles késsel vékonyan felszeleteljük.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát.

3. Felöntjük a levessel és kis lángon 5 percig főzzük.

4. A diót robotgépben megdaráljuk. Hozzáadjuk a leveses pórét és összeturmixoljuk. Keverőtálba áttesszük.

5. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a pórékrémbe keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és az apróra vágott zöldfűszereket is. Sóval, borssal ízesítjük.

6. Másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét. A tojáshabot óvatosan belevegyítjük a pórés masszába. Kivajazott, 9 dl-es felfújtformába kanalazzuk.

7. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 35-40 percig sütjük, amíg megszilárdul. Azonnal tálaljuk, különben a felfújt összeesik.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
3 szál apróra vágott szárzeller
3 db apróra vágott póréhagyma
3 db apróra vágott sárgarépa
1 szál szárzeller
2 ág kakukkfű
5 szem tört fekete bors
2 evőkanál tengeri só
2 fej szeletelt vöröshagyma
5 dl fehérbor
20 dl víz

1. A fűszercsokrot kötünk petrezselyemből, kakukkfűből, 2 babérlevélből és 1 szál szárzellerből .

2. A court bouillonhoz (alapléhez) nagy lábosban felforraljuk a vizet a borral, a zöldségekkel, a fűszercsokorral, a babérlevéllel, a sóval és borssal. A lángot takarékra állítjuk, és fedő nélkül 30 percig főzzük. Átszűrjük, a zöldségeket kidobjuk, és a lét hagyjuk kihűlni.

Póréfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 640 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Póréfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
most van szezonja