Pulykasaláta vegyes zöldségekkel



Elkészítés:
1. A saláta készítéséhez főzzük meg a babot, az 1 cm-es átlós csíkokra vágott répát, a brokkolit és a borsót (amely mirelit is lehet) enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-5 perc alatt. Csöpögtessük le, és tegyük félre hűlni.
2. Tegyük a zöldségeket, az újhagymát, a lecsöpögtetett és félbevágott articsókát és a gombát egy közepes salátástálba.
3. Az öntet készítéséhez keverjük ki az olajat a citromlével, a mustárral, és sóval, borssal ízesítsük.
4. Locsoljuk az öntetet a zöldségekre, majd letakarva legalább 60 percig hagyjuk állni a hűtőszekrényben.
5. Adjuk hozzá a pulykasonkát és a paradicsomot, keverjük össze és tálaljuk.