Szardíniai kenyérdesszert

Frittelle di pane carasau

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szardíniai kenyérdesszert
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dkg folyékony méz
3 db tojás
3 evőkanál langyos víz
1 dl tej
igény szerint olaj
kevés

Elkészítés:

1. Keverjük össze lisztet az egész tojásokkal, a tejjel és a langyos, sós vízzel.

2. Ha a tészta összeáll, sima és tömör, pihentessük pár percig.

3. A lepénykenyeret törjük össze, és dolgozzuk a tésztába. A tésztából olyasféle darabokat szaggassunk ki evőkanállal, mint a gnocchi készítésénél, és bőséges mennyiségű olajban süssük ki. Mézzel meglocsolva, forrón tálaljuk.

A szardíniai ételben tearmészetesen a helyi, pergamenszerűen vékony lepénykenyeret, a carasau pane-t használják.
Szardíniai kenyérdesszert
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 452 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Szardíniai kenyérdesszert
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
ételfotó