Vargányaleves garnélával és spárgával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Vargányaleves garnélával és spárgával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szál zöldspárga
1 kis csokor finomra vágott majoránna
2 db kimagozott, kockára vágott paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkealaplevet leszűrjük, hogy levesünk tiszta, tökéletes alapját képezhesse.

2. Egy bambuszpálca segítségével a garnélákat teljesen megtisztítjuk páncéljuktól, fejüket és a testben meg a farokrészben elhelyezkedő emésztőcsatornát eltávolítjuk, a farokrészt kettévágjuk.

3. A spárgát megtisztítjuk, lobogó vízben 1 percig előfőzzük, majd minden szálat átlósan 3 részre vágunk.

4. A vargányát alaposan megtisztítjuk, papírtörlővel megszárítjuk, és hosszában mindegyiket 6 cikkelyre vágjuk. A megmosott majoránna szárairól a levélkéket leválasztjuk, félretesszük, majd csak tálaláskor aprítjuk fel.

5. A csirkealaplevet tűzre tesszük, hozzáadjuk valamennyi összetevőt, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, nem több mint 2 percig, majd a frissen összevágott majoránnával és a felkockázott paradicsommal tálaljuk.

a magyar vargánya köztudottan jó minőségű, ezáltal több tucatnyi étel rendkívül izgalmas összetevője lehet. Hallal vagy a tenger gyümölcseivel kombinálva az élmény jószerivel felülmúlhatatlan, mint ennél a levesnél, ahol minden egyes kanállal egy-egy újabb ízvilág bontakozik ki, az aromák tökéletesen harmonikus egységét képezve a szájban.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Csirkealaplé

Kép nélkül
1 szál zellerszár
2 fej negyedekre vágott hagyma
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg csirke
50 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A csirkét nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a bőre a hústól kissé el nem válik. Leszedjük a leves tetején lévő habot.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a babérlevelet, a sót, majd lassú tűzön tovább főzzük, úgy 3-4 órán át. Ha szükséges, a főzés közben elpárolgott vizet forró vízzel pótoljuk.

3. Levesszük a tűzről, kiszedjük a csirkét és a zöldségeket a levesből. A levest átszűrjük finom fémszitán.

Vargányaleves garnélával és spárgával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1344 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az óceán kincsei
Az óceán kincsei
(Vince Kiadó, 2008)

Ez a könyv rövid betekintést nyújt a tengeri étkek világába. Beszélünk a halevés jótékony hatásáról, és eljutunk a részletekig azzal kapcsolatban, hogy Ön, a fogyasztó hogyan bízhat meg a megvásárolt termékben. Ezen kívül... bővebben...
Vargányaleves garnélával és spárgával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az óceán kincsei
Az óceán kincsei
(Vince Kiadó, 2008)

Ez a könyv rövid betekintést nyújt a tengeri étkek világába. Beszélünk a halevés jótékony hatásáról, és eljutunk a részletekig azzal kapcsolatban, hogy Ön, a fogyasztó hogyan bízhat meg a megvásárolt termékben. Ezen kívül... bővebben...
facebook