Savanyú alma

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Savanyú alma
Adag: 1 adag (1.3 kg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
130 dkg édes alma
7 és fél dl fehérborecet
vagy
7 és fél dl almaborecet
vagy
7 és fél dl málnaecet
6 szem szegfűszeg
1 db 5 cm-es, friss gyömbér
1 rúd fahéj

Elkészítés:

1. Tegyük az ecetet rozsdamentes acél lábasba a fahéjjal, a megtisztított és felszeletelt gyömbérrel és a szegfűszeggel, és forraljuk fel. Vegyük lejjebb a lángot és lassú tűzön kb. 5 percig főzzük.

2. Hámozzuk meg az almákat, vágjuk félbe és szedjük ki a magházukat, tegyük az ecetbe és főzzük 5-10 percig, amíg megpuhulnak. Ne főzzük túl; a forró szirupban tovább fog főni, és még szilárdnak kell lennie, amikor beletesszük a befőttesüvegekbe.

3. Szűrőkanállal emeljük ki az almákat az ecetből, és tegyük őket forró, sterilizált befőttesüvegekbe, ha akarjuk, melléjük tehetjük a szegfűszeget és a fahéjrudat.

4. Tegyük az ecetbe a cukrot és kis lángon, óvatosan kevergessük, amíg teljesen feloldódik.

5. A lángot növelve forraljuk a szirupot 5 percig, amíg kicsit besűrűsödik.

6. Szűrjük át a szirupot egy kancsóba, majd öntsük az almákra úgy, hogy teljesen ellepje. Zárjuk le az üvegeket és címkézzük fel. Az üvegeket tároljuk hűvös, sötét helyen, és 1 éven belül használjuk fel.

Savanyú alma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 586 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Savanyú alma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
facebook