Makaróni zöldségraguval



Elkészítés:
1. A vöröshagymát megtisztítjuk. A padlizsánt és a cukkinit megmossuk és megszárítjuk. A paprikákat megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A paradicsomot keresztben bemetsszük, forró vízzel leöntjük, leszűrjük, leöblítjük és meghámozzuk. Utána valamennyi zöldséget kockákra vágjuk.
2. A sütni való kolbászok töltelékét kinyomjuk a bőrből, és gombócokat formálunk belőle. A fokhagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk.
3. Felhevítjük az olívaolajat és a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a fokhagymát, a padlizsánt, a cukkinit és a paprikát, majd folyamatos kevergetés mellett kb. 3 percig pirítjuk. Beletesszük a paradicsompürét és a paradicsomkockákat, majd sóval, borssal és fűszerkeverékkel ízesítjük. Lefedve kb. 15 percig pároljuk.
4. A makarónit bő, sós vízben kifőzzük.
5. A vajat felhevítjük, és a gombócokat minden oldalról kb. 5 percig pirítjuk. A bazsalikomot megtisztítjuk, leöblítjük, megszárítjuk és csíkokra vágjuk.
6. A makarónit leszűrjük, leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. Összekeverjük a zöldségraguval és a húsgombócokkal. Bazsalikommal megszórva tálaljuk.