Töltött tintahal

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött tintahal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg tintahal
2 dl fehérbor
20 dkg zsemlemorzsa
5 dkg reszelt pecorino sajt
2 db tojás
5 dkg kapribogyó
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Tisztítsuk meg a tintahalat anélkül, hogy félbevágnánk. Vegyük ki belőle a szépiacsontot, a tintahózacskót és a belső részeket. Húzzuk le a bőrét, és vágjuk ki a szemét. Folyó víz alatt mossuk meg és csepegtessük le.

2. Készítsük el a tölteléket. Aprítsuk fel a tintahal csápjait, a fokhagymát, a petrezselymet és a kapribogyót (ha sós, akkor előbb öblítsük le).

3. Egy tálban verjük fel a tojásokat, és keverjük hozzájuk a reszelt sajtot, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

4. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát és az olajbogyót. Jól keverjük össze, és töltsük meg vele a tintahalakat, majd zárjuk le fogvájóval. Kiolajozott sütőtálba tegyük őket, locsoljuk rájuk a fehérbort, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük meg őket. Hagyjuk, hogy kissé megpiruljanak. Tálalás előtt hagyjuk hűlni pár percig.

A töltött tintahal már az ókori Rómában is kedvelt fogás volt, receptje pedig a korszak legjelentősebb gasztronómiai művében, Apicius De re coquinaria című munkájában is szerepel.
Töltött tintahal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1183 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Töltött tintahal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
lexikon