Svájci mogyorós-tejszínhabos tekercs

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Svájci mogyorós-tejszínhabos tekercs
Adag: 1 egész (12 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg tisztított mogyoró
3 dl tejszín
1 evőkanál folyékony méz
½ kávéskanál sütőpor
12 dkg finomliszt
12 dkg porcukor
4 db tojás
A szóráshoz:
kevés porcukor

Elkészítés:

1. Kikenünk és sütőpapírral kibélelünk egy 33 x 23 cm-es sütőlemezt. Elválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját.

2. Egy nagy tálban, elektromos habverővel, 5 dkg porcukrot apránként hozzáadva, habbá verjük a tojásfehérjéket.

3. Előmelegítjük a sütőt (5-ös fokozat, 190 fok). A sütőport a lisztbe keverjük.

4. Robotgéppel addig keverjük a tojássárgákat a másik 6 dkg átszitált porcukorral, míg a massza megsűrűsödik és kifehéredik. Hozzáadjuk a lisztet, és ezzel is jól kikeverjük.

5. Műanyaglapáttal vagy kézi habverővel 3 részletben óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.

6. A keveréket egyenletesen elterítjük a sütőlemezen, majd addig sütjük, amíg ha ujjunkkal finoman megnyomjuk, rugalmasan visszaugrik (12-15 perc).

7. Elkészítjük a tekercset. Egy tiszta konyharuhát szitán át megszórunk egy kevés porcukorral. A kisült tésztát azonnal a ruhára borítjuk. Óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. (Aki nem szereti, ha a tészta ropogós, vágja le a jobban megsült széleket.) A tésztát keskenyebbik felénél kezdve, a ruha segítségével feltekerjük, majd fémrácsra tesszük.

8. Amíg a tekercs hűl, kemény habbá verjük a tejszínt.

9. Egy kis serpenyőben, közepes lángon, gyakran kevergetve aranysárgára pirítjuk a megtisztított mogyorót, majd kihűtjük.

10. A megpirított mogyoróból 12 szemet durvára aprítunk a díszítéshez, a többit finomra vágjuk, és a töltelékhez használjuk fel.

11. A finomra vágott mogyorót a folyós mézbe keverjük, és hozzáadjuk a tejszínhab feléhez.

12. A kihűlt tekercset kiterítjük, és megkenjük a mézes-tejszínhabos-mogyorós töltelékkel.

13. A tészta keskenyebbik felénél kezdve újra feltekerjük a roládot, és tálra tesszük.

14, A megmaradt habból nyomózsák segítségével feldíszítjük a tekercset, és tálalásig hűtőszekrényben tároljuk. Tálalás előtt a durvára vágott mogyoróval megszórjuk a tekercset díszítő tejszínhabot.

Svájci mogyorós-tejszínhabos tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1435 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Svájci mogyorós-tejszínhabos tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
twitter