Töltött paprika szicíliai módra
Peperoni ripieni alla siciliana



Elkészítés:
1. Egy kés hegyével vágjuk ki a paprika szárát, és távolítsuk el a magokat, aztán a paprikát óvatosan vágjuk félbe.
2. A zsemlemorzsát pirítsuk halvány barnára egy serpenyőben, majd fűszerezzük sóval, borssal és sok bazsalikommal.
3. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, a felaprított kapribogyót, a kis kockákra vágott paradicsomot és a felaprított szardellafilét. Jól keverjük össze egy pici olajjal, és töltsük meg vele a paprikákat.
4. Tegyük a paprikákat olajjal vékonyan kikent sütőtálba vagy tepsibe, locsoljuk meg kevés olajjal, fedjük le alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig. Vegyük le róla az alufóliát, és süssük még 10 percig (ha szükségesnek látjuk, adhatunk hozzá még egy kevés olajat). Tálalhatjuk langyosan vagy hidegen.