Fagylaltkelyhek forró mexikói karamellöntettel

| Fagylalt karamellöntettel receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fagylaltkelyhek forró mexikói karamellöntettel
Eszközök: fakanál, lábas, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 gombóc kávéfagylalt
4 gombóc vaníliafagylalt
4 evőkanál tejszínhab
2 db érett, szeletelt banán
ízlés szerint pirított, apróra vágott mandula
Az öntethez:
3 evőkanál kávélikőr
5 evőkanál habtejszín
15 dkg apróra darabolt étcsokoládé
1 teáskanál őrölt fahéj
3 evőkanál erős presszókávé
11 és fél dkg kukoricaszirup
4 evőkanál muscovado cukor

Elkészítés:

1. Az öntethez egy lábasban keverjük össze a cukrot, a kukoricaszirupot, a kávét és a fahéjat. Folyamatos keverés mellett forraljuk fel. Vegyük lejjebb a lángot és időnként megkeverve még 5 percig főzzük.

2. Vegyük le a lábast a tűzhelyről és keverjük bele a csokoládét. Ezután keverjük bele a tejszínt, valamint a likőrt. Hagyjuk picit hűlni. Az öntetet előre is elkészíthetjük, ilyenkor lassan melegítsük fel, miközben összeállítjuk a fagylaltkelyheket.

3. Fagylaltoskanállal tegyünk minden kehelybe 1-1 gombóc vanília- és kávéfagylaltot. A banánt tegyük a fagylaltgombócok tetejére. Csorgassuk rá az öntetet.

4. Minden kelyhet koronázzunk meg egy nagyobb kanálnyi tejszínhabbal. A tetejükre szórjunk szeletelt, pirított mandulát, és azonnal tálaljuk, mielőtt a fagylalt megolvad és az öntet kihűl.

Ha gyerekeknek (is) készítjük, természetesen hagyjuk el a likőrt!
Ezt a fogyókúrázók által messze elkerülendő, fantasztikus tejkaramellaöntetet különleges, élvezetes napokra tartogassuk! Meleg fánkkal is igazi kényeztetés.
Fagylaltkelyhek forró mexikói karamellöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1526 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Fagylaltkelyhek forró mexikói karamellöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
ételfotó