Fagylaltkelyhek forró mexikói karamellöntettel



Elkészítés:
1. Az öntethez egy lábasban keverjük össze a cukrot, a kukoricaszirupot, a kávét és a fahéjat. Folyamatos keverés mellett forraljuk fel. Vegyük lejjebb a lángot és időnként megkeverve még 5 percig főzzük.
2. Vegyük le a lábast a tűzhelyről és keverjük bele a csokoládét. Ezután keverjük bele a tejszínt, valamint a likőrt. Hagyjuk picit hűlni. Az öntetet előre is elkészíthetjük, ilyenkor lassan melegítsük fel, miközben összeállítjuk a fagylaltkelyheket.
3. Fagylaltoskanállal tegyünk minden kehelybe 1-1 gombóc vanília- és kávéfagylaltot. A banánt tegyük a fagylaltgombócok tetejére. Csorgassuk rá az öntetet.
4. Minden kelyhet koronázzunk meg egy nagyobb kanálnyi tejszínhabbal. A tetejükre szórjunk szeletelt, pirított mandulát, és azonnal tálaljuk, mielőtt a fagylalt megolvad és az öntet kihűl.