Tojásos curry



Elkészítés:
1. Egy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük a ghee-t, és a hagymát aranybarnára sütjük.
2. Hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát, a sót, a garam masalát, a koriandermagot és a chiliport. Az egészet 2 percig pirítjuk.
3. Belekeverjük a konzervparadicsomot a levével együtt, és 5 percig főzzük.
4. Hozzáadjuk a friss koriandert, a szószba tesszük az előre elkészített kemény tojásokat és kb. 5 perc alatt az egészet átmelegítjük. Basmati rizzsel forrón tálaljuk.
Garam masala

1. Egy serpenyőbe tesszük a koriandermagot, a kardamom tokot, a rómaikömény magot, a szemes fekete borsot, a szegfűszeget és fahéjat, és közepes hőfokon keverve sütjük, míg illatozni kezd.
2. A kardamom tokokat kinyitjuk, csak a magokat tartjuk meg. A megpörkölt fűszereket robotgépbe vagy turmixgépbe tesszük egy egész frissen reszelt szerecsendióval, és porrá őröljük.
3. Vagy azonnal felhasználjuk, vagy légmentesen záródó üvegben tároljuk.