Piláf

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db csirkemáj
40 dkg rizs
ízlés szerint sáfrány
6 dkg vaj
1 nagyobb fej hagyma
1 csomó kapor
5 dkg mazsola
5 dkg durvára tört mandula
vagy
5 dkg durvára tört mogyoró
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A forró vízben megmosott rizst a fele vajjal és annyi vízzel, hogy ellepje, megpároljuk.

Az apróra vagdalt hagymát és májat a vaj másik felén megsütjük.

Egy tűzálló tálban összekeverjük a rizst a megmosott mazsolával, a durvára vágott mandulával, a májjal, sóval és fűszerekkel.

A leveskockát feloldjuk 1 dl forró vízben és az ételre öntjük.

A sütőben letakarva átforrósítjuk.

Az asztalon szórjuk meg az apróra vágott kaporral.

Javasolt, egyszerűbb elkészítési mód: a következő sorrendben a megpirítjuk a hagymát, majd a mandulát vagy mogyorót és a mazsolát. Fűszerezzük sózzuk és hozzáadjuk a rizst és a májat, majd felöntjük kétszer annyi vízzel, csontlével vagy húslevessel, mint a rizs volt. Sütőben, lefedve készre pároljuk.
Piláf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1287 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Házi nyári menük Házi nyári menük
(Kossuth Kiadó, 1996)

A friss zöldségfélék és gyümölcsök rendszeres fogyasztása alapvetően fontos, mivel a vízben oldható vitaminok és az ásványi anyagok döntő részét ezekből fedezhetjük. Kevés energiát (kivétel a szőlő, szilva, aszalt... bővebben...
Kép nélkül
Piláf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Házi nyári menük Házi nyári menük
(Kossuth Kiadó, 1996)

A friss zöldségfélék és gyümölcsök rendszeres fogyasztása alapvetően fontos, mivel a vízben oldható vitaminok és az ásványi anyagok döntő részét ezekből fedezhetjük. Kevés energiát (kivétel a szőlő, szilva, aszalt... bővebben...
google+