Részeges körte
Elkészítési idő:
70 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Meghámozzuk a körtét - a szárát meghagyjuk -, a talpánál kezdve kimagozzuk.
2. A cukrot, a bort, a gint és 3 dl vizet egy magas falú serpenyőben addig melegítünk, amíg a cukor felolvad.
3. A keveréket felforraljuk, belerakjuk a fahéjrudat, a narancshéjat és a csillagánizst.
4. A körtéket belerakjuk, letakarjuk, majd 30 percig posírozzuk, amíg a körték megpuhulnak.
5. Kiemeljük a körtéket, félrerakjuk, a levet kétdecinyi mennyiségre visszaforraljuk, vagy amíg sűrű szirupot nem kapunk. Visszarakjuk a körtéket. Melegen vagy lehűtve görög joghurttal, esetleg tejszínnel körítve tálaljuk.