Részeges körte

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Részeges körte
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 ¾ dl gin
7 és fél dl száraz vörösbor
10 db vilmoskörte
2 és fél db narancs reszelt héja
1 rúd fahéj
6 szem csillagánizs
A tálaláshoz:
ízlés szerint tejszín
vagy
ízlés szerint görög joghurt

Elkészítés:

1. Meghámozzuk a körtét - a szárát meghagyjuk -, a talpánál kezdve kimagozzuk.

2. A cukrot, a bort, a gint és 3 dl vizet egy magas falú serpenyőben addig melegítünk, amíg a cukor felolvad.

3. A keveréket felforraljuk, belerakjuk a fahéjrudat, a narancshéjat és a csillagánizst.

4. A körtéket belerakjuk, letakarjuk, majd 30 percig posírozzuk, amíg a körték megpuhulnak.

5. Kiemeljük a körtéket, félrerakjuk, a levet kétdecinyi mennyiségre visszaforraljuk, vagy amíg sűrű szirupot nem kapunk. Visszarakjuk a körtéket. Melegen vagy lehűtve görög joghurttal, esetleg tejszínnel körítve tálaljuk.

Részeges körte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2462 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Részeges körte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
ételfotó