Túrótorta bogyós gyümölcsökkel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Túrótorta bogyós gyümölcsökkel
Eljárások: habverés, hűtés, kikeverés
Adag: 5 tortaforma (120 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg édes korpás keksz
10 evőkanál rum
15 evőkanál olvasztott vaj
10 evőkanál barna cukor
35 dkg finomra vágott dióbél
A díszítéshez:
néhány szem áfonya
A töltelékhez:
50 dkg eper
50 dkg málna
50 dkg ribizli
100 dkg krémtúró
5 teáskanál citromlé
7 és fél evőkanál zselatin
7 és fél dl száraz fehérbor
17 és fél dl tejszín

Elkészítés:

1. Kivajazunk egy 24 cm-es tortaformát.

2. Összekeverjük a morzsolt kekszet a vajjal, a barnacukorral, a dióval és a rummal.

3. Erősen a forma aljába nyomkodjuk úgy, hogy egy kis pereme is legyen. 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

4. A zselatint 3 kanálnyi meleg borban feloldjuk.

5. Robotgéppel, közepes fokozaton simára keverjük a natúr krémtúrót a cukorral, a citromlével és a maradék borral. Hozzáadjuk a zselatint is.

6. Másik tálban, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tejszínt. Hablapáttal a krémbe vegyítjük.

7. A töltelék egyharmadát a tésztakelyhekbe öntjük. Megszórjuk a bogyós gyümölcsök kétharmadával meg a lecsöpögtetett, felszeletelt sárgabarackbefőttel. Rásimítjuk a maradék tölteléket. Négy órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

8. A maradék bogyós gyümölcsökkel díszítjük.

Túrótorta bogyós gyümölcsökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1769 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Túrótorta bogyós gyümölcsökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
szólj hozzá, értékelj