Nizzai tonhalsaláta

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nizzai tonhalsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg tonhal
10 dkg kukorica
2 db tojás
2 db paradicsom
A vinaigrette-öntethez:
1 kávéskanál csípős mustár
10 cl borecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A salátát mossuk meg és csepegtessük le. A tojásokat főzzük keményre, majd hűtsük le és tisztítsuk meg.

2. Az olajbogyókat magozzuk kis és karikázzuk fel. Mossuk meg a paprikákat is, vágjuk ki a csumájukat, és szeleteljük fel mindkettőt. A paradicsomot és a tojást vágjuk négyfelé.

3. Készítsük el a vinaigrette-öntete, sózzuk, borsozzuk.

4. Helyezzük el egy tányéron a salátát, a paprikacsíkokat, az olajbogyókarikákat, a tonhalat és a kukoricát, és öntsük le az egészet a vinaigrette-szósszal.

5. Díszítsük paradicsom- és tojáscikkekkel, valamint szardellafilével.

Nizzai tonhalsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2025 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
Nizzai tonhalsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
könyvek