Sertéshúsos-tésztás gombócok édes chilimártással

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sertéshúsos-tésztás gombócok édes chilimártással
Adag: 8 főre (40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
33 és ⅓ dkg hokkientészta
2 evőkanál zöldcitromlé
2 ⅔ evőkanál osztrigaszósz
1 és ⅓ evőkanál halszósz
4 evőkanál finomra vágott korianderzöld
2 ⅔ gerezd zúzott fokhagyma
8 szál finomra vágott újhagyma
igény szerint földimogyoró-olaj
A mártáshoz:
¾ dl édes chiliszósz
2 teáskanál finomra vágott, friss gyömbér
2 ⅔ teáskanál mirin

Elkészítés:

1. Elkészítjük a mártást. Az édes chilimártást, a mirint, a gyömbért és a japán szójaszószt egy tálban összekeverjük.

2. A tésztát egy tálba tesszük, és leforrázzuk. 1 percig ázni hagyjuk, amíg megpuhul. Alaposan lecsepegtetjük, és papírtörlővel szárazra itatgatjuk. 5 cm hosszú darabokra vágjuk, majd áttesszük egy tálba. Hozzáadjuk a darált húst, az újhagymát, a fokhagymát, a korianderzöldet, a halszószt, az osztrigaszószt és a zöldcitrom levét, és az egészet kézzel alaposan összedolgozzuk, ügyelve, hogy a hús egyenletesen keveredjen el a fűszerekkel.

3. A keverékből evőkanálnyi mennyiségeket kiszedve gombócokat formálunk, és mindegyiket jól megnyomkodjuk, hogy ne essen szét. Összesen 30 darabot készítünk.

4. A wokot egyharmadáig felöntjük az olajjal, és 170 fokra felhevítjük, vagy olyan hőmérsékletre, amelyben egy kenyérkocka 20 másodperc alatt megpirul. A gombócokat adagokban 2-3 percig sütjük, amíg aranybarnára pirulnak, és belülről is átsülnek. Összegyűrt papírtörlőn lecsepegtetjük. A mártással körítve, forrón tálaljuk.

Sertéshúsos-tésztás gombócok édes chilimártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1804 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Sertéshúsos-tésztás gombócok édes chilimártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
recepttár