Sertéshúsos-tésztás gombócok édes chilimártással



Elkészítés:
1. Elkészítjük a mártást. Az édes chilimártást, a mirint, a gyömbért és a japán szójaszószt egy tálban összekeverjük.
2. A tésztát egy tálba tesszük, és leforrázzuk. 1 percig ázni hagyjuk, amíg megpuhul. Alaposan lecsepegtetjük, és papírtörlővel szárazra itatgatjuk. 5 cm hosszú darabokra vágjuk, majd áttesszük egy tálba. Hozzáadjuk a darált húst, az újhagymát, a fokhagymát, a korianderzöldet, a halszószt, az osztrigaszószt és a zöldcitrom levét, és az egészet kézzel alaposan összedolgozzuk, ügyelve, hogy a hús egyenletesen keveredjen el a fűszerekkel.
3. A keverékből evőkanálnyi mennyiségeket kiszedve gombócokat formálunk, és mindegyiket jól megnyomkodjuk, hogy ne essen szét. Összesen 30 darabot készítünk.
4. A wokot egyharmadáig felöntjük az olajjal, és 170 fokra felhevítjük, vagy olyan hőmérsékletre, amelyben egy kenyérkocka 20 másodperc alatt megpirul. A gombócokat adagokban 2-3 percig sütjük, amíg aranybarnára pirulnak, és belülről is átsülnek. Összegyűrt papírtörlőn lecsepegtetjük. A mártással körítve, forrón tálaljuk.