Kagyló fehérborban

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kagyló fehérborban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dl száraz fehérbor
250 dkg vénuszkagyló
vagy
250 dkg fekete kagyló
3 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kagylókat megmossuk, és ha szükséges gyökérkefével lesúroljuk (bár legtöbbször előre tisztítva árulják). A nyitott kagylókat kidobjuk.

2. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, durvára vágjuk. A chilipaprikát (amely lehet szárított is) hosszában elfelezzük, a magjait kiöblítjük, a húsát nagyon finomra aprítjuk. (A szárított paprikát szétmorzsoljuk.)

3. Egy jó nagy fazékban felforraljuk a bort a hagymával, fokhagymával, chilipaprikával és a babérlevéllel, megsózzuk és megborsozzuk.

4. Beletesszük a kagylókat, lefedjük, és kb. 10 percig várunk. Addigra a legtöbb kagyló már kinyílt. Esetleg még 2-3 percig tovább főzzük, és megnézzük, mi történt. Ekkor azonban a még zárt kagylókat ki kell dobnunk, a többit pedig rögtön az asztalra tesszük.

5. Evőeszközt mindenki magának barkácsolhat az első kagylóból: a kagyló húsát kikotorjuk a héjából, aztán ezzel a szabaddá vált fogóval tessékelhetjük ki a többit is a páncéljából. A főzőlét mindenképpen tunkoljuk ki a végén bagettel vagy fehér kenyérrel.

Kagyló fehérborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1595 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Kagyló fehérborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
pinterest